top of page

Digitaal veilig: workshop risicomanagement en bedrijfscontinuïteit voor de glastuinbouwsector

Op 14 oktober start in het kader van het project ‘Werken aan de digitale toekomst van de Nederlandse tuinbouwketen’ de eerste van een serie workshops onder de naam ‘Digitaal veilig’. In deze workshop, gericht op leidinggevenden en ICT-verantwoordelijken in de glastuinbouwsector, analyseert u onder begeleiding van de experts van MKB Cyber Advies Nederland zelf de digitale bedreigingen waar uw bedrijf bloot aan kan staan.


Wat maakt deze cursus urgent?


In de glastuinbouw zijn de bedrijfsvoering en verwante diensten de afgelopen jaren sterk geautomatiseerd. Dit neemt in de komende jaren verder toe. Helaas biedt deze afhankelijkheid ook grote kansen voor hackers en criminelen. De eerste, serieuze incidenten in de tuinbouw hebben zich inmiddels voorgedaan.


Wat maakt deze cursus zo interessant voor uw bedrijf?


Stel: uw bedrijf wordt gehackt, en u kunt niet meer bij uw bedrijfsgegevens of de bedrijfsvoering is tot stilstand gekomen. Een nachtmerrie. Alle reden dus dat te voorkomen én u voor te bereiden voor het geval het toch misgaat. Tijdens de workshop ‘Digitaal veilig’ leert u onder meer welke risico’s uw bedrijf loopt en hoe u de bedrijfscontinuïteit garandeert. U gaat aan de slag met vragen als: Hoe groot is de digitale afhankelijkheid van mijn bedrijf; welke risico’s loopt mijn bedrijf; en hoe veilig zijn mijn (keten)partners?


Praktische informatie:

  • Voor wie: de workshop is bedoeld voor leidinggevenden en ICT-verantwoordelijken binnen ondernemingen in de tuinbouw die de eerste stappen willen zetten op het gebied van digitale veiligheid

  • Datum: 14 oktober 2021, van 13.30 tot 17.00 uur, met aansluitend een borrel

  • Locatie: World Horti Center (Europa 1, Naaldwijk)

  • Kosten: €75 exclusief btw (inclusief de aanzet voor een eigen digitaal veiligheidsbeleid, het cursusboek en op verzoek een een-op-eengesprek met een expert van MKB Cyber Advies Nederland)

Aanmelden: ga naar het aanmeldingsformulier


De workshop digitaal veilig is een onderdeel van het Metropool Regio Rotterdam Den Haag project ‘Werken aan de digitale toekomst van de Nederlandse tuinbouwketen’ van Greenport Zuid-Holland, Gemeente Westland en MKB Cyber Advies Nederland.


Op 13 oktober vindt ‘Hack in de Kas’ plaats. Zie elders op deze website.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wout de Natris (wout.denatris@mkbcyberadvies.nl).

Uitgelicht
Recent
Archief
Zoek op Tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page