top of page

Bedrijfsleven onderschat digitale gevaren – INcompany training digitale veiligheid


Het rapport ‘Veilig Online 2020 – Medewerkers Bedrijfsleven’ van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bevat voor eigenaren en bestuurders van het MKB relevante informatie. Het blijkt dat gemiddeld genomen hun medewerkers zich weinig zorgen maken dan wel te weinig beducht zijn op cyber aanvallen op het bedrijf. Dit brengt gevaren met zich mee voor (de continuïteit van) uw bedrijf, die te voorkomen zijn door het creëren van meer awareness bij uw personeel.

Waar gaat het over? Cyber criminelen zijn criminelen die online actief zijn en misbruik maken van bestaande zwakheden in ICT- systemen en -diensten en het goede vertrouwen van de meeste mensen. Dit kan buiten uw schuld om gebeuren, omdat producten die uw bedrijf gebruikt onvoldoende beveiligd zijn, maar wel online actief. Bijvoorbeeld omdat een printer, een productie apparaat, de airco, etc., wel aan uw netwerk is gehangen, maar extern onderhouden wordt. In andere gevallen kan het zijn omdat een medewerker op een link in een e-mail klikt, die hem of haar naar een door de crimineel ingerichte website brengt en daar essentiële informatie afhandig wordt gemaakt. Vanaf dat moment kan de crimineel zich toegang verschaffen tot uw bedrijf of bankrekening van het bedrijf.

Hoe herkennen u en uw medewerkers dit soort dreigingen? MKB Cyber Advies Nederland heeft hiervoor een training ontwikkeld, die in een paar stappen uw personeel niet alleen een aantal van de meest voorkomende online bedreigingen leert herkennen, maar tevens hen allen een handelingsperspectief aanbiedt. Dit gebeurt in een spelvorm. Deze kan worden aangeboden op de door u gewenste manier. Dus van een training op de zaak tot een onderdeel van een bedrijfsuitje of teambuildingactiviteit. Het aanbod kan zich beperken tot de training, maar kan ook uitgebreid worden tot een traject waarin de leiding van het bedrijf voor- en achteraf begeleid wordt.

De cursus stelt u in staat om na afloop afspraken te maken over hoe te handelen mocht iemand iets verdachts ontdekken in de ICT-omgeving van uw bedrijf, maakt u bewust van risico’s van apparaten in uw bedrijf die verbonden zijn met het Internet, maar bovenal is iedere deelnemer zich meer bewust van online gevaren voor het bedrijf. Op deze manier stelt u de bedrijfscontinuïteit van uw bedrijf veilig voor de consequenties van digitale disruptie.

Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met Wout de Natris (wout.denatris(at)mkbcyberadvies(punt)nl of bel 06-48388813.

Overigens bieden wij een vergelijkbare cursus aan inzake de bescherming van privacy.

Uitgelicht
Recent
Archief
Zoek op Tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page