top of page

De noodzaak van updates, deel 2: het Internet of Things

In de afgelopen aflevering van dit blog besprak ik de nut en noodzaak van updates. Bij het opstarten of afsluiten van uw PC, laptop, mobiel, soms zelfs apps op die mobiel, kan een boodschap verschijnen dat er een update beschikbaar is. Hoe meer programma’s u heeft draaien in uw bedrijf, hoe vaker u met een dergelijk bericht geconfronteerd wordt. De conclusie van het vorige stuk was, dat het implementeren van updates de meest basale manier is om uw bedrijf en software up to date en veilig te houden is.

Er zit nog een kant aan dit verhaal. Steeds meer apparaten worden voorzien van software en connecteren automatisch via het bedrijfsnetwerk of wifi met het Internet. Het zogenaamde Internet of Things. Ook deze apparaten komen standaard onveilig uw bedrijf in, met precies dezelfde bugs in de software als de apparaten waarmee u inmiddels gewend bent te werken en het Internet mee op gaat.

Heeft u zich ooit afgevraagd welke apparaten binnen uw bedrijf met het Internet connecteren? Zijn deze apparaten aangesloten op uw bedrijfsnetwerk en wat betekent dit voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van uw bedrijfsgegevens? Kortom, hoe veilig is uw bedrijf als u hier geen beeld bij en van heeft?

Het volgende weet ik zeker. Bij het aanschaffen van nieuwe productiemiddelen, kantoorapparaten, auto’s en communicatieapparatuur weegt vele aspecten af. Prijs, kleur, functionaliteit, kwaliteit, levensduur, reputatie, etc. Helaas kan ik voor de meesten van u de volgende vragen ook beantwoorden. Let u op hoe de afspraken zijn waar het de (zwakte van de) software in al deze apparaten betreft? Weet u of de fabrikant updates garandeert? En tot wanneer? U weet de kleur van de nieuwe (lease) auto zeker wel. Maar weet u hoe lang de leverancier garantie geeft op de software in de auto of updates garandeert? Zeer waarschijnlijk niet. Toch plugt u uw telefoon en andere hardware zo in op apparatuur in de auto.

Uw bedrijf wordt in toenemende mate geconfronteerd met het Internet of Things, slimme (smart) apparaten die aangesloten zitten op het Internet en data delen met de buitenwereld. Is dat echter waar u op zit te wachten in uw werkomgeving of bestuurskamer? De moderne wereld komt met vragen die bij de inkoop en het onderhoud telkens opnieuw gesteld moeten worden. De antwoorden bepalen hoe veilig uw bedrijf is ten opzichte van kwaadwillenden in de buitenwereld. Een belangrijk onderdeel daarvan is de gegarandeerde updates van software.

Heeft u daar vragen over of zoekt u hiervoor ontzorging voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Uitgelicht
Recent
Archief
Zoek op Tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page