top of page

De noodzaak voor laptopbeveiliging (en internationaal reizen)

Recentelijk heeft de overheid van de Verenigde Staten een besluit uitgevaardigd dat het verbied om een device groter dan een mobiele telefoon mee in de cabine te nemen bij vluchten naar de V.S. vanuit een aantal Arabische landen. Momenteel overweegt zij dit ook in te stellen voor vluchten van Europa naar de V.S. Kennelijk is de laptop apart laten screenen bij het inchecken niet voldoende meer.

Dit heeft toch geen impact op mij, zullen velen van u denken. Ik reis zakelijk toch nooit per vliegtuig? Dit verhaal is beslist generiek, dus leest u even verder.

Nog afgezien van het feit dat al die reisuren niet meer werkend kunnen worden doorgebracht, betekent dit dat de laptops in de koffer het bagageruim ingaan. Ons is juist geleerd daar geen waardevolle voorwerpen in te stoppen. Een zakelijke laptop (of iPad e.d.) is een uitermate waardevol iets. Daar staan alle gegevens op die u nodig heeft om zaken te doen. Productontwikkeling wellicht. Uw communicatie staat daarop. Privacygevoelige gegevens wellicht, etc. De noodzaak om uw laptop of iPad goed te beschermen neemt alleen maar toe.

Het is hier dat het verhaal generiek wordt. Wat is eigenlijk het verschil tussen iemand die uw laptop in de bagageafhandeling van een vliegveld steelt of uit uw auto of huis? Dat uw laptop is gestolen is al vervelend genoeg. Als daarmee bedrijfsvertrouwelijke en/of privacygevoelige gegevens van klanten openbaar worden of in verkeerde handen vallen, kan het een (publicitaire) ramp zijn voor uw bedrijf.

Diefstal kan u altijd overkomen. Zorg daarom dat het bij het verlies van een apparaat blijft. Dit is heel vervelend, maat uiteindelijk te vervangen. De inhoud in verkeerde handen is onherstelbaar. Een juiste mate van beveiliging van de laptop is een must voor iedere ondernemer en werknemer die met bedrijfsgegevens reist. Zelfs al is het naar de lokale bakker in plaats van een verre bestemming in de V.S.

Uitgelicht
Recent
Archief
Zoek op Tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page