top of page

Bescherming tegen hacken

Hacken is groot nieuws. Het aantal incidenten waarbij privacy gevoelige data naar buiten komt en openlijk op het Internet worden getoond als een soort hoofdprijs of minder openlijk worden verhandeld op websites op het zogenaamde “Darkweb”, is hoog. Sinds deze zomer zijn daar hacks bijgekomen van politici en politieke instanties. Opeens zijn ook Nederlandse politici hier bang voor en blijken bij enkelen hun paswoorden op sociale media heel eenvoudig te achterhalen of zelfs al jaren op het Internet rond te zweven. Zijn zij daar dan nooit voor gewaarschuwd of zijn zij te naïef of eigenwijs? Ik kan het u niet zeggen. Maar hoe zit dat bij u? Hoe heeft u uw bedrijf beschermt tegen hackers? Of heeft u niets te verliezen?

Wanneer bent u als MKB bedrijf interessant voor hackers? Dat kan om zeer uiteenlopende redenen zijn. Misschien wel teveel om op te noemen. Een paar voorbeelden:

  • heel simpel, gewoon omdat het kan, voor de “sport”;

  • uw bedrijf over gegevens van derden beschikt, die geld waard zijn op de zwarte markt;

  • uw bedrijf een springplank naar een groter of meer waardevol bedrijf is;

  • u zeer interessante kennis in huis heeft.

In al deze en meer gevallen bent u interessant voor hackers. Het kan zijn dat u direct (reputatie) schade leidt, klanten verliest, maar ook dat u er (aanvankelijk) niets van merkt, tot dat bijvoorbeeld een concurrent u voor is met een nieuw product of met een opdracht. De schade kan dan enorm zijn voor uw bedrijf, wellicht zelfs fataal.

Dit zijn het soort hacks die niet in het nieuws komen. Vaak omdat ze nooit worden ontdekt of niet als belangrijk genoeg gezien worden. Als het een groot bedrijf betreft, trekt het wel de aandacht. Bijvoorbeeld, een oliebedrijf in Saoedi Arabië of een beveiligingsbedrijf in de Verenigde Staten dat juist andere bedrijven van bescherming voorziet. MKB bedrijven komen niet gauw in het nieuws.

Haagse politici ontvangen inmiddels instructies over hoe zichzelf beter te beschermen tegen hackers. Dat is iets dat ook voor u als MKB ondernemer van groot belang is. Hoe beschermt u uw bedrijf tegen hackers? Weet u waar de zwakheden binnen uw bedrijf zich bevinden? Weet u wat u dient te beschermen? Alles draait om de juiste afspraken, binnen en buiten uw bedrijf.

Wilt u meer weten hoe uw bedrijf optimaal te beveiligen? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs en krijg controle over uw ICT en het gedrag van de mensen die het dagelijks gebruiken.

Uitgelicht
Recent
Archief
Zoek op Tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page