top of page

Cyber security; een zaak op het hoogste bestuursniveau.

Cyber security nog steeds geen onderwerp voor de DGA Naast dat de ondernemingen die door KPMG onder de loep zijn genomen om te bezien of cyber security een onderwerp is op het hoogste bestuursniveau, blijkt dit ook het geval te zijn binnen de gemiddelde MKB onderneming in Nederland. Ook hier is het onderwerp Cyber Security geen onderwerp dat door de CEO of DGA wordt omarmd.

Cyber security wordt inderdaad een belangrijker thema. Het aantal incidenten en de impact ervan is de afgelopen jaren steeds verder toegenomen. Dat geldt ook ook voor het MKB in Nederland. De aanpak die er is is vaak reactief en versnipperd. Voor bijna alle MKB ondernemingen geldt dat zij niet meer kunnen functioneren zonder geautomatiseerde (extern geplaatste) informatievoorziening, het internet of ICT toepassingen. Met de hyper-connectiviteit tussen bedrijven, maar ook met klanten, is de kwetsbaarheid via het internet evident. De toename van het aantal apparaten in de procesindustrie "bring your own device”-trend bij ondernemingen, het aantal sensoren en de opkomst van het „internet of things”, verhogen de kwetsbaarheid de komende jaren. Kwetsbaarheid waarvan men zich vaak niet bewust is. Met het MKB als motor van de Nederlandse economie is het evident dat er een gezamenlijke inspanning geleverd moet worden om het MKB te ondersteunen in de vermindering van deze kwetsbaarheden.

Lees het artikel van KPMG verder op NU.nl

Uitgelicht
Recent
Archief
Zoek op Tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page